Välkommen till Västerås Vuxenutbildning


Välkommen att besöka oss i våra lokaler på Ingenjör Bååths gata 17

Tidsbegränsad anställning inom vården
Nu öppnar sig en ny möjlighet att studera vård och omsorgsutbildningen till undersköterska inom kommunal vuxenutbildning i Västerås. Denna möjlighet är för dig som idag har en tidsbegränsad anställning inom vården och som är villig att studera utbildningen parallellt med arbetet (timanställning eller vikariat). Du söker via ordinarie webbansökan. Utbildningspaketet heter Vård med förkortningen TA på slutet. Du behöver bifoga dina betyg från grundskola och ev gymnasiala studier samt ett bevis på din pågående anställning (anställningsbevis/avtal).

Tänk på att UHR ( antagning.se) stänger sin databas mellan 2 - 10 december

Rätt att studera har du om du:
• är folkbokförd i Västerås kommun
• saknar betyg från grundskolan, saknar examen eller slutbetyg från gymnasiet eller saknar betyg för särskild behörighet till universitet/högskola/yrkeshögskola

Du är behörig att läsa en kommunal vuxenutbildning från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Om du har studiebevis eller gymnasieexamen från ungdomsgymnasiet kan du vara under 20 år.

Om du saknar fullständiga betyg från gymnasieskolan har du rätt att studera om du har ett tydligt mål med dina studier. För att dokumentera dina mål och göra upp en bra studieplan kan det vara bra att träffa en studie och yrkesvägledare. Du behöver också vara noggrann med att skicka in samtliga betyg du har sedan tidigare då de ligger till grund för vår antagning.

Om det är många som söker en yrkesutbildning kan vi behöva göra har ett urval bland de som inte har rätt att studera just den utbildningen. Detta beror oftast på begränsade ekonomiska resurser. Vid ett urval prioriteras de med kort tidigare utbildning.
 

Hos oss får du hjälp att planera dina studier


Drop-in
I Drop-in får du hjälp med enklare frågor, intyg, studieplaneringar och du kan hämta informationsmaterial om utbildningar. Tänk på att en långsiktig studieplanering kan underlätta dina studier.
Bokat vägledningssamtal
Du kan boka ett vägledningssamtal via https://vasteras.onlinebooq.se/

På vägledningssamtalet diskuterar vi framtida studier, vilka utbildningar som finns att välja och vilka behörighetskraven är. Du får hjälp att göra en långsiktig studieplan. När du kommer hit ta med dig dina betyg, utan dina tidigare betyg är det vara svårt för oss att hjälpa dig

 

Din sida

All kommunikation sker via din sida. Så som antagen, reserv och avslag. Det är därför viktigt att du kommer ihåg ditt lösenord och mejladressen du angivit, så du kan gå in på din sida och följa läget på ansökan.
Vid läge antagen så ska du vänta på kallelse från skolan.

Din ansökan ska vara komplett med betyg när du skickar in den annars kommer du att få ett avslag.

För kursstarter se:
https://vasteras.alvis.gotit.se/Student/kurskatalog.aspx
 

Kurstiden planeras tillsammans med skolan

De veckor som ligger som grundplanering i kurskatalogen är inte fasta. Starttiden gäller för kursen du söker men däremot kan sluttiden vara flexibel. Vilket innebär att du planerar din sluttid tillsammans med skolan om du bli antagen till studier.
 

Önskad studieform/skola

Vi försöker i första hand tillgodose ditt önskemål om vilken skola/studieform du vill ha. Vi kan inte garantera att du blir antagen till den skola/studieform du önskat. Om det är för få sökande på den skola/studieform du har önskat kan du komma att erbjudas att läsa kursen på en annan skola/studieform. Om du blir erbjuden en plats eller inte beror på urvalsreglerna. Detta gäller oavsett om du söker allmänna ämnen eller en yrkesutbildning. Det finns möjlighet att öka dina chanser att komma in genom att välja samma kurs på olika skolor eller med olika studieform. Du prioriterar dina val i Steg 1 i ansökningsprocessen.

 

Bifoga betyg

För att vi ska kunna behandla din ansökan så behöver du bifoga dina tidigare betyg. De ska bifogas elektroniskt genom att du laddar upp dem på vår ansökningswebb. Om du inte har alla dokument elektroniskt kan du:
 

·Skanna dokumenten och ladda upp dem på din sida

·Fotografera och spara som pdf eller jpg och ladda upp dem på din sida. Du ansvarar för kvalitén på fotografiet.


Vill du beställa betyg och har ett konto i Alvis?

Logga in och välj beställningar.

 

Vill du beställa betyg och saknar konto i Alvis?

Beställning av utdrag ur betygskatalogenlänk till annan webbplats
 
 
Har du fått avslag på din ansökan? https://vasteras.alvis.gotit.se/Student/faq.aspx
 

Logga in med ditt studerandekonto

Har du inget studerandekonto?

För att du ska kunna göra en ansökan måste du skapa ett studerandekonto. När du har det kan du logga in, skapa och skicka din ansökan.

Information

Vuxenutbildningscentrum

Besöksadress Ingenjör Bååths Gata 17, 721 87 Västerås

Öppettider i Informationsdisken:
Måndag - torsdag klockan 10.00-12.00, 13.00-15.00
Fredag stängt

SYV Drop in (begränsat antal platser)
Måndag 10.00-12.00
Tisdag 13.00-15.00
Onsdag 10.00-12.00
Torsdag 13.00-15.00
Torsdag 24/10 är SYV Drop in stängt

Telefon
021-391745
Öppettider:
Måndag 13-15
Tisdag 10-12
Onsdag 13-15
Torsdag 10-12

E-post
vuc@vasteras.se

Svenska för Invandrare (sfi)
Öppettider för kartläggning (sfi)
Måndag 13.00-15.00
Tisdag 10.00-12.00
Onsdag 13.00-15.00
Alvis logo Alvis från Gotit